Investera i bostaden med solceller och skifferplattor

Det finns många sätt att investera i sin bostad så att bostaden behåller värdet och förhoppningsvis ökar i värde. Att installera solceller är ett sätt att investera i sin bostad, liksom att lägga skifferplattor i trädgården eller på garageuppfarten. Se till att göra de investeringar som krävs för att din bostad ska bli en tillgång även i framtiden.

Bostaden som investering

Många mäklare och bostadsförmedlare hävdar att en bostad alltid kommer vara en investering, men så är inte fallet. Huruvida en bostad är en investering beror på många saker. Var bostaden ligger rent geografiskt, hur planlösningen ser ut och vilken standard bostaden har är bara några faktorer som avgör om en bostad är eller blir en investering. Du som redan äger en bostad och inte planerar att enbart ha den som en investering utan främst som en bostad i första hand, kan med fördel göra små investeringar i den. På så vis tar du vara på de möjligheter som finns att öka bostadens värde, men bibehåller även bostadens skick. Här kommer en liten lista över saker du kan åtgärda eller förändra för att säkerställa bostaden som en investering:

  • Installera solceller.

Förnyelsebar energi är hett just nu och hetare kommer det att bli. Att installera solceller på fastigheten är därför ett väldigt smart sätt att göra fastigheten mer värdefull.

  • Lägg skifferplattor.

Få saker gör att bostaden ser så lyxig ut som skifferplattor på garageuppfarten eller på uteplatsen. Skifferplattor är sköna att gå på, hållbara och kräver minimalt underhåll. Med andra ord är skifferplattor en investering för bostaden på många sätt.

  • Lappa och laga.

Inget håller för evigt och en bostad kräver en hel del underhåll och tillsyn för att bibehålla sitt skick. Fukt, slitage, väder och vind sliter på byggnader. Se till att lappa och laga där det uppstår fel och brister med tiden för att behålla bostadens värde.