Börja ställa om till solenergi redan idag

Att ställa om sin elförbrukning så att det egna hushållet genom att använda solenergi inte behöver anslutas till elnätet är nog en dröm för många. Tyvärr så är solens strålar lite väl svaga och frånvarande under en ganska lång period under året i vårt land, och det kan därför vara svårt att klara elbehovet med bara hustakets yta som solceller. I själva verket skulle en normalstor villa behöva någonstans mellan 200 och 300 kvadratmeter yta täckt med solceller för att klara sitt elbehov. Dock finns det redan nu en rad områden där man direkt kan gå över till solcellsenergi för att spara pengar.

 

Utebelysning
Belysning utomhus i till exempel trädgården eller på garageuppfarten kan mycket enkelt bytas ut till solcellslampor. Genom att kolla igenom utbudet med hjälp av shopello.se så inser du snart också att dessa lampor är rätt så billiga, och dessutom har de flesta en konstruktion som gör att de automatiskt slår på belysningen när solen ej skiner. På det sättet är de inte bara kostnadseffektiva, utan helt självgående.

 

Fritidshus
Ett mindre fritidshus som till exempel ett torp, som utnyttjas mestadels under sommaren kan mycket väl ta all sin hushållsel från solceller. Om huset står relativt öppet utan trädgrenar som skymmer solen så kan takets yta oftast räcka gott och väl för att tillgodose det behov som finns. Eftersom solceller av den typ som man sätter på taket ofta är en större investering, så är det att rekommendera att man har möjlighet att låsa fast solcellerna eller montera ned dem efter säsongen. Detta för att undvika stöld av dessa, vilket ibland förekommer på ensligt belägna fritidshus.Börja ställa om till solenergi redan idag 11

 

Camping
För många av landets husbils- och husvagnsägare är det ibland ett problem att behöva ställa sig på campingplatser för att där få betala för tillgång till el. Det egna batteriet räcker oftast inte för allt som vill användas i de moderna husvagnarna, och därför är det för de flesta en billig och smart lösning att montera solceller på husbilens eller husvagnens tak. Eftersom både husbilar och husvagnar oftast används sommartid så är denna lösning i regel effektiv. Dessutom ger det semesterfirande husvagnsägare möjlighet att ställa sin husvagn i stort sett var som helst.